آخرین مقالات
دسته‌بندی مقالات

پیشنهادهایی برای شما

مجازی‌ سازی چیست و چطور انجام می‌شود؟

واتس اپ
تلگرام

مجازی سازی تولید یک نسخه‌ی مجازی از هر چیزی است.

حالا این چیز می‌خواهد سیستم‌عامل باشد یا هارد و یا حتی منابع سخت‌افزاری تحت شبکه.

اگر شما هم به حوزه‌ی وب و تکنولوژی علاقه داشته باشید، حتماً این اصطلاح را شنیده‌اید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که این مطلب از آموزش مجازی سازی بلاگ پارس پک را به بررسی مفهوم مجازی سازی سرور، انواع آن و اصولاً هر اطلاعات دیگری که به آن نیاز دارید اختصاص دهیم؛ اگر می‌خواهید با بدانید مجازی سازی چطور انجام می‌شود چه کاربردها و مزایایی دارد، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

مجازی سازی چیست و به چه کاری می‌آید؟

مجازی سازی (Virtualization) یعنی اینکه شما از یک سخت‌افزار، دو یا چند نسخه‌ی مجازی داشته باشید؛ مثلاً وقتی ما از مجازی سازی سرور حرف می‌زنیم، یعنی اینکه یک نسخه‌ی مجازی از یک سرور را با استفاده از نرم‌افزارهایی که برای همین کار طراحی شده‌اند، تولید کنیم و با این راهکار، عملکرد سرور را افزایش دهیم و بتوانیم از منابع سرور به‌صورت بهینه‌تری استفاده کنیم و به‌دلیل جدا بودن ساختار هر یک از نسخه‌های مجازی، دیگر نگران این نباشیم که در صورت ایجادِ مشکل در یکی از نسخه‌ها، کل سیستم با مشکل مواجه شود.

مختصری در مورد تاریخچه‌ی مجازی سازی

مجازی سازی هم از آن تکنولوژی‌هایی است که تا زمان استفاده‌ی گسترده از آن، خیلی دچار فراز و فرود شد. ابتدای معرفی، کسی به آن توجه نمی‌کرد، اما سال‌ها بعد توانست توانایی‌های خود را نشان دهد و به یک تکنولوژی محبوب تبدیل شود.

مجازی سازی، تکنولوژی‌ با جُرم جلوتر بودن از زمان

عمر خودِ تکنولوژی مجازی سازی شبکه‌های کامپیوتری به دهه‌ی ۱۹۶۰ میلادی باز می‌گردد اما استفاده از آن تا سال ۲۰۰۰ مرسوم نبود. فناوری‌هایی مثل هایپروایزرها که با استفاده از آنها می‌توان انواع مجازی سازی را فعال کرد، در دهه‌ی ۲۰۰۰ به‌صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت و حالا به لطفِ این فناوری، چندین کاربر می‌توانند به‌صورت همزمان، به کامپیوترهایی با امکان پردازش دسته‌ای، دسترسی پیدا کنند.

پردازش دسته‌ای به کارهایی گفته می‌شود که کارهای روتین را خیلی سریع انجام می‌دهند. مثلاً پردازش مربوط به عملیات حقوق و دستمزد کارکنان جز همین دسته از کارها است؛ به همین دلیل، یک سبک محاسباتی بسیار محبوب در کسب‌وکارها محسوب می‌شود.

بعضی وقت‌ها از یک تکنولوژی خیلی کار راه‌انداز هم آن‌طور که باید و شاید استقبال نمی‌شود. برای قابلیت مجازی سازی هم، چنین اتفاقی در همان دهه‌های اولیه‌ای که ابداع شد افتاد. مثلاً در آن زمان‌ها، استفاده از تکنولوژی اشتراک زمانی (Time-Sharing) بیشتر معروف بود که برای استفاده از آن باید از سیستم‌‌ عامل‌ های بر پایه‌ی یونیکس استفاده می‌شد. این مسئله باعث شد تا بیشتر کاربران به استفاده از ®Linux روی بیاورند و در تمام این مدت، تکنولوژی Virtualization فناوری کاملاً پیشرفته‌ای بود که انگار آن را در یک انباری انداخته‌اند و کسی هم به آن توجه نمی‌کرد.

مجازی سازی وارد می‌شود!

زمان گذشت و گذشت تا به دهه‌ی ۱۹۹۰ رسید. حالا دیگر تقریباً تمامی شرکت‌ها از سرورهای فیزیکی و استک‌های IT تک فروشنده‌ای (Single-Vendor IT Stack) استفاده می‌کردند، به همین خاطر، امکان اینکه نرم‌افزارهای قدیمی رویِ سخت‌افزار Vendorهای جدید اجرا شوند، وجود نداشت. نتیجه چه بود؟ اینکه شرکت‌ها نمی‌توانستند از منابع سخت‌افزاری سرورهای خود، به‌صورت بهینه استفاده کنند. یعنی همان اتفاقی می‌افتاد که در قسمت اول این مطلب به آن اشاره کردیم؛ هر سرور، فقط برای یک کار خاص!

در این شرایط، درِ انباری‌ای که مجازی سازی، تنها و مغموم، کُنجِ آن افتاده بود باز شد و مردم یادشان آمد که استفاده از این تکنولوژی، می‌توانسته خیلی کمکشان کند و تا همین الان هم چیزهای زیادی را به‌دلیل استفاده نکردن از آن، از دست داده‌اند. Virtualization به صاحبین کسب‌وکار گفت که می‌تواند سرورهایشان را به قسمت‌های مجزایی تقسیم‌بندی کند. حتی آنها می‌توانند روی هر قسمت، یک سیستم‌عامل جداگانه نصب کنند و با این روش، از سرور خود بهترین استفاده را ببرند

این فناوری آنقدر زود محبوب شد که دیگر کسی به استفاده از تکنولوژی‌های دیگر فکر هم نمی‌کردند. حالا دیگر مجازی سازی به پایه‌ای برای محاسبات ابری تبدیل و استفاده از آن به‌حدی زیاد شده که تقریباً در تمامی موارد، به نرم‌افزارهای تخصصی برای مدیریت Storage Virtualization و Server Virtualization نیاز است.

VM یا ماشین مجازی چیست؟

ماشین مجازی (Virtual Machine) که به‌صورت خلاصه به آن VM می‌گویند یکی از محصولات مهمی است که بر اساس تکنولوژی مجازی سازی به‌دست آمده است. ماشین مجازی یک نرم‌افزار است که یک سیستم‌عامل را در سیستم‌عاملی دیگر شبیه‌سازی می‌کند. یعنی شما با ماشین مجازی می‌توانید روی یک سیستم‌عامل، سیستم‌عامل دیگری داشته باشید، بدون اینکه سخت‌افزار خودتان را تغییر دهید.

ماشین مجازی مثل یک کامپیوتر مجازی است. مثلا شما بجای اینکه به فروشگاه بروید و یک سیستم فیزیکی با هارد، رم و هسته پردازنده مشخص بگیرید. یک کامپیوتر مجازی با همان میزان سخت افزار سفارش می‌دهید و با کامپیوتر یا حتی گوشی موبایل خودتان به آن متصل می‌شوید و آن را مدیریت می‌کنید.

دسته بندی ها:

اخبار و مقالات مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *